Третата вълна на коронавируса у нас върви надолу, благодарение на

...
 Третата вълна на коронавируса у нас върви надолу, благодарение на
Коментари Харесай

5,5 млн. ваксини очакваме до края на юни

 „ Третата вълна на ковид у нас върви надолу, с помощта на извънредно положителната работа по ръководство на пандемията. А вследствие на договарянията по доставките на ваксини, България ще получи близо 5,5 милиона дози за интервала април-края на юни “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на изключителното държавно съвещание, оповестиха от държавната осведомителна работа, съобщи Фокус.

Премиерът означи, че през май всяка седмица се чакат по над 270 000 дози ваксини на „ Пфайзер “, а през юни – по 410 000 дози седмично. От имунизацията на „ Модерна “ през идния месец всяка седмица ще се доставят по 36 000 дози, а през последните 2 седмици на юни - по 41 000 дози седмично.

Разчетите на Министерството на здравеопазването демонстрират, че през второто тримесечие на годината България ще получи 3,5 милиона дози от имунизацията на „ Пфайзер “, 420 000 дози - на „ Модерна “, 550 000 – на „ Янсен “ и към 1 милион на „ Астра Зенека “ или общо близо 5,5 милиона дози ваксини.

Министър-председателят Бойко Борисов акцентира, че с по този начин обезпечените количества ваксини би трябвало да се отворят зелените коридори за имунизация у нас и оптимално бързо искащите да се ваксинират.

„ Вчера имаше близо 19 500 имунизирани, уповавам се от през днешния ден броят им към този момент да е по 20 000 дневно, а от идната седмица – и по 30 000-40 000 души. Осигурени са задоволително ваксини и през персоналните лекари, и в центровете за имунизация “, означи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР